2014. szeptember 17., szerda

Melyik a legjobb étrend?

A mai nap kaptam egy nagyon jó kommentet, ami teljesen a harcosok étrendje ellen van. A kedves kommentelő szerényen megjegyezte, nagyon jó, hogy segítünk más embereknek az edzésben, táplálkozásban, jó hogy instrukciókat adunk, de ez a harcosok étrendje egy baromság. Aztán persze nem a saját véleményét prezentálta, hanem bemásolt egy cikket a shop builderről. Gondoltam tisztázom ezt a dilemmát.


Véleményem szerint nincs olyan, hogy legjobb étrend. Gondolj csak bele mint az élet más területein is, alapvetően nincs olyan, hogy legjobb, vagy ettől jó, vagy attól rossz. Mindennek meg van az előnye és hátránya. Az,  hogy legjobb relatív! Kinek mi a legjobb... Kinek a pap kinek a papné, tartja a mondás. Valakinek ez jön be, valakinek az. A súlyokkal való testépítőknek például van tömegnövelő étrendjük vagy szálkásító étrendjük. Rengeteg diéta van, rengeteget találhatunk az interneten. Ezek diéták többsége, néhány hónapra szól, és alapvetően nehéz tartani. Az előző gondolatmenetet követve egy body buildernek a versenyre való felkészülési idő a kemény edzésről és diétáról szól. Nincs olyan, hogy nassolok valamit... És igen csak a versenyre való felkészülési idő alatt tartják a diétát. Ezért van az, hogy amikor nincs verseny, és eljön a pihi ideje, akkor hirtelen felszednek pár kiló zsírt, és már nem olyan szálkás a test és nem olyan esztétikus, mint a versenyen.

A harcosok étrendjében nincs olyan, hogy felkészülési diéta. Nem! Ez egy életstílus, legalább is lehet annak titulálni. Tehát nincs olyan, hogy legjobb diéta. Minden ember más, valakinek a napi többszöri evés, valakinek pedig a harcosok étrendje a szimpatizánsabb. Ilyen egyszerű. Emiatt nem kell elítélni a másikat. Sőt, méltányolni kellene, hogy ezek az emberek foglalkoznak a táplálkozással, egészségesek akarnak lenni, esetleg tovább szeretnének élni.

Alapvetően a kalória bevitel a főszempont minden étrendnél, hogy mennyit viszel be és mennyit égetsz el. Erre épül minden diéta. Tehát nem kell ostromolni, egyik diétát sem! Főleg, ha ki sem próbáltad. Előbb próbáld ki, aztán alkoss véleményt. Bár a kedves kommentelő még saját véleményt sem demonstrált, hanem a shop builderről másolta az egyik szerkesztő véleményét.

Én a harcosok étrendje mellett tettem le a voksomat, erről tudok érdemi információval szolgálni. Nekem ez vált be, csak pozitívan tudok róla vélekedni, de mert csak ez vált be nekem, attól még nem ítélem el a másikat. Tehát nem mondom azt, hogy ez, meg ez az étrend borzasztó, nem értek vele egyet, és teljesen baromság. Nem! Mindegyiknek meg van az előnye és hátránya, mint mondtam!

Konklúzió?
Ne ítélj el semmit sem, amíg azt ki nem próbáltad!

Nincs kifogás! Üdv: Iker

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése